Mus minutoides
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Mammalia
Takım: Rodentia
Familya: Muridae
Alt familya: Murinae
Cins: Mus
Tür: M. minutioides
İkili adlandırma
Mus minutioides
Smith, 1834

Mus minutoides, Sahra Altı Afrika'da yaygın olan bir kemirgen türüdür. Dünyanın diğer bölgelerinde evcil hayvan olarak beslenir.

Yetişkinler 30 ila 80 mm uzunluğunda, 20 ila 40 mm kuyruklu ve 2 ila 12 g ağırlığındadır. Afrika cüce fareleri üreme çağına 7 haftalıkken ulaşır. Hamileliği 20 gün sürer ve yaklaşık üç yavru kör ve tüysüz doğar. Doğduğunda 0,2 illa 0,8 g ağırlığındadır. 2 hafta sonra sonra gözleri açılır ve 4 hafta sonra sütten kesme tamamlanır. Ömrü yaklaşık 2 yıldır.[kaynak belirtilmeli]

Kaynakça

  1. ^ "Mus minutoides". GBIF. 22 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mart 2024.